Program

Luni – Vineri: 9 – 20
Sâmbătă: 9 – 15
Duminică: Închis

Specialitati

Implantologie

Implantologia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu inserarea implanturilor dentare în maxilarul sau mandibula pacientului pentru a înlocui dinți pierduți sau a susține protezele dentare.

Implanturile dentare sunt de obicei din titan și sunt introduse în osul maxilarului sau mandibulei prin intermediul unui procedeu chirurgical, pentru a oferi o bază solidă pentru o coroană dentară, o punte dentară sau o proteză dentară.

În timpul procedurii de implantologie, implantul dentar este plasat în osul pacientului, iar osul se vindecă în jurul implantului pentru a-l fixa în locație. După aceea, se atașează o coroană dentară, punte dentară sau proteză dentară la implantul dentar.

Implantologia este o soluție eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților pierduți și oferă pacienților posibilitatea de a avea un zâmbet sănătos și estetic.

Estetică dentară

Estetica dentară este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului dinților și a zâmbetului pacientului. Scopul esteticii dentare este de a obține un zâmbet mai frumos, mai alb și mai uniform, care să îmbunătățească încrederea și înfățișarea pacientului.

Estetica dentară poate implica o varietate de proceduri, inclusiv:

 • Albirea dinților: utilizarea unui agent de albire pentru a îndepărta petele și a lumina culoarea dinților.

 • Coroane dentare și punți: înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați cu coroane dentare sau punți pentru a restabili forma, funcția și aspectul natural al dinților.

 • Plombe dentare estetice: utilizarea de materiale de umplutură care se potrivesc perfect cu culoarea dinților pentru a umple cariile și a restabili aspectul natural al dinților.

 • Conturarea și modelarea dinților: modificarea formei, dimensiunii sau poziției dinților pentru a îmbunătăți aspectul și simetria zâmbetului.

 • Fațete dentare: aplicarea de straturi subțiri de ceramică sau alte materiale similare pentru a acoperi partea frontală a dinților și a îmbunătăți aspectul și luminozitatea acestora.

În general, estetica dentară este o soluție personalizată și durabilă pentru îmbunătățirea aspectului dinților și a zâmbetului pacientului.

Chirurgie

Chirurgia maxilo-facială este o ramură a chirurgiei care se concentrează pe diagnosticarea, tratarea și corectarea problemelor musculo-scheletale ale feței, craniului, maxilarului și gâtului. Aceasta implică intervenții chirurgicale pe o gamă largă de afecțiuni, de la leziuni traumatice până la boli congenitale și malformații ale feței.

Chirurgia maxilo-facială poate fi folosită pentru a trata următoarele afecțiuni:

 • Fracturi faciale: Acestea sunt leziuni ale feței care pot afecta oasele nasului, ale mandibulei, ale orbitei sau ale altor părți ale feței.

 • Anomalii craniofaciale: Acestea includ boli congenitale, cum ar fi sindromul Apert, sindromul Crouzon și sindromul Treacher Collins, care afectează dezvoltarea oaselor craniului și a feței.

 • Tumori faciale: Acestea includ tumorile benigne sau maligne care apar pe față sau în jurul gâtului.

 • Probleme cu articulația temporomandibulară (ATM): Acestea sunt probleme cu articulația dintre maxilarul inferior și craniu care pot provoca durere și disfuncție în gura și în jurul feței.

 • Apneea de somn: Aceasta este o afecțiune care poate fi tratată prin chirurgie maxilo-facială, care poate implica modificarea structurilor osoase ale feței pentru a îmbunătăți fluxul de aer în timpul somnului.

Chirurgia maxilo-facială poate fi efectuată în colaborare cu alți specialiști, cum ar fi ortodonții, neurochirurgii și otorinolaringologii, pentru a oferi pacienților cele mai bune opțiuni de tratament pentru problemele lor specifice.

Edodonție la microscop

Endodonția la microscop este o procedură de tratament a canalului radicular care implică utilizarea unui microscop specializat pentru a examina și trata interiorul dinților.

În timpul procedurii de endodonție, specialistul în endodonție utilizează un microscop pentru a examina cu atenție interiorul dintelui, inclusiv canalele radiculare care conțin nervul și vasele de sânge. Această tehnică permite specialiștilor să identifice mai precis și să trateze problemele care pot fi trecute cu vederea sau să nu fie detectate prin metode convenționale.

Microscopul poate fi deosebit de util pentru a trata canale radiculare înguste sau curbate, pentru a găsi și îndepărta fragmente mici de instrumente dentare care se pot fi răsturnat în interiorul canalului sau pentru a trata leziuni apicale care pot fi prea mici sau prea greu de detectat prin alte mijloace.

Avantajele tratamentului endodontic la microscop includ:

 • O vizualizare îmbunătățită a interiorului dinților, permițând medicilor să ofere tratamente mai precise și eficiente.

 • O scădere a riscului de complicații datorate tratamentului endodontic, cum ar fi fracturarea instrumentelor dentare în interiorul canalului radicular.

 • O reducere a timpului necesar pentru tratament, prin identificarea și tratarea problemelor mai rapid și mai precis.

În general, tratamentul endodontic la microscop poate fi o opțiune excelentă pentru pacienții care necesită un tratament de canal radicular precis și eficient.

Stomatologie pediatrică

Stomatologia pediatrică este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor dentare și orale la copii și adolescenți, de la nou-născuți la vârsta de 18 ani.

Stomatologii pediatri se specializează în furnizarea de servicii dentare pentru copii, inclusiv evaluarea dezvoltării dentare și orale, îndepărtarea cariilor dentare, tratarea gingivitei și a altor afecțiuni ale gingiilor, precum și educarea părinților și copiilor în ceea ce privește igiena orală și alimentația sănătoasă.

Stomatologia pediatrică este importantă deoarece igiena orală este importantă de la o vârstă fragedă și poate influența sănătatea dentară și orală pe termen lung. Îngrijirea dentară adecvată poate preveni cariile dentare, afecțiunile gingivale și alte afecțiuni dentare și orale, și poate ajuta la menținerea dinților sănătoși și frumoși pe parcursul vieții.

Stomatologii pediatri pot utiliza o serie de tehnici și instrumente specializate pentru a face vizita la dentist mai confortabilă pentru copii. Acestea includ folosirea anesteziei locale și a sedației, în funcție de nevoile și preferințele copilului, precum și utilizarea jucăriilor și a altor instrumente distractive pentru a reduce anxietatea și a face experiența mai plăcută.

În general, stomatologia pediatrică are ca scop să ofere copiilor o experiență pozitivă la dentist, pentru a încuraja igiena orală și pentru a preveni afecțiunile dentare și orale pe termen lung.

Ortodonție

Ortodontia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu corectarea poziției dinților și a maxilarelor. Scopul principal al ortodonției este de a alinia dinții și de a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea danturii.

Un tratament ortodontic poate fi necesar în cazul în care dinții sunt prea înghesuiți sau prea separați, sunt rotiți sau înclinați, sau nu se încadrează corect în maxilar și mandibulă. De asemenea, ortodonția poate fi necesară pentru a corecta problemele de mușcătură, precum o mușcătură supraestompată sau subestompată, sau o mușcătură de închidere incorectă.

Tratamentul ortodontic poate implica utilizarea unor dispozitive speciale pentru a alinia dinții, cum ar fi aparate dentare sau aparat dentar invizibil (invisalign). Aparatele dentare sunt de obicei fabricate din sârmă de metal sau plastic și sunt fixate pe dinți. Ele exercită o presiune ușoară pe dinți, pentru a-i muta lent în poziția corectă.

Pe lângă aspectul estetic, corectarea poziției dinților poate avea și beneficii funcționale, cum ar fi îmbunătățirea vorbirii, mestecarea și respirația.

În general, ortodonția este recomandată pentru copii și adolescenți, dar poate fi la fel de eficientă și la adulți. Este important să consultați un ortodont cu experiență pentru a determina dacă tratamentul ortodontic este potrivit pentru dvs. și care este cel mai bun plan de tratament pentru nevoile dvs. individuale.

Parodontologie

Parodontologia este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe sănătatea și tratamentul țesuturilor care susțin dinții, inclusiv gingiile, ligamentele și osul alveolar.

Principalul scop al parodontologiei este prevenirea și tratarea bolilor parodontale, care sunt infecții ale țesuturilor care susțin dinții. Cele mai comune boli parodontale sunt gingivita și parodontita.

Gingivita este o inflamație a gingiilor care poate fi cauzată de acumularea plăcii dentare și a bacteriilor în jurul dinților. Dacă nu este tratată, gingivita poate duce la parodontită, o afecțiune mai gravă care afectează țesuturile care susțin dinții, inclusiv osul și ligamentele.

Simptomele bolilor parodontale includ gingii inflamate și sângerănde, respirație urât mirositoare, durere sau sensibilitate la nivelul gingiilor și retracția gingivală.

Tratamentul parodontal poate varia în funcție de gravitatea bolii. În cazul gingivitei ușoare, igiena orală adecvată, precum periajul regulat și utilizarea aței dentare, poate fi suficientă pentru a preveni progresia bolii. În cazul parodontitei, tratamentul poate include îndepărtarea plăcii și a tartrului de pe dinți, debridarea gingiilor și radiculare, utilizarea antibioticelor și, în cazurile grave, intervenții chirurgicale pentru a repara țesutul parodontal deteriorat.

Este important să consultați un parodontolog pentru evaluarea stării de sănătate a țesuturilor parodontale și pentru a determina cel mai bun plan de tratament pentru nevoile dvs. individuale. De asemenea, este important să mențineți o igienă orală adecvată și să vizitați regulat dentistul pentru a preveni apariția bolilor parodontale.